Square Enix wil flink inzetten op NFT's ondanks grote weerstand

News
maandag, 03 januari 2022 om 11:30
square enix logof1641200921
De laatste maanden zijn NFT’s ineens een hype geworden, waar ook gaming bedrijven interesse in tonen. Er is alleen veel weerstand tegen, maar ondanks dat wil Yosuke Matsuda, de president van Square Enix, flink gaat inzetten op de trend.
Sinds 2021 zijn non-fungible tokens (NFT) - een uniek en niet-inwisselbaar stukje data opgeslagen op een blockchain - plotseling een hype geworden. De trend kent een harde kern die NFT’s het liefste overal zien verschijnen, maar er is ook heel veel weerstand tegen. Met name door gamers die uitgevers ervan willen weerhouden om de tokens in games te introduceren.
Ondanks dat hoopt Yosuke Matsuda, de president van uitgever Square Enix, dat NFT’s, blockchain gamin en de Metaverse groot gaat worden in de game-industrie. Dat heeft Matsuda laten weten in een open brief op nieuwjaarsdag.
De grote baas van Square Enix is er dan ook van overtuigd dat NFT’s een zeer positieve invloed op games kunnen hebben, zodat er meer mensen gemotiveerd zijn om bij te dragen aan het beter maken van games. Volgens Matsuda is er namelijk niet zoveel ‘gaming-changing content gemaakt door spelers’ als hij zou hebben verwacht. Een opvallende uitspraak gezien de vele mods die fans hebben gemaakt die meerdere games compleet hebben veranderd - en dat zonder compensatie van de ontwikkelaar.

Felle weerstand tegen NFT’s in games

In de open brief van Matsuda legt de president ook nergens uit wat de precieze plannen van Square Enix zullen zijn voor NFT’s en de Metaverse. Andere uitgevers en ontwikkelaars hebben dat wel al gedaan, tot grote onvrede van spelers. Zo werd de aankondiging van Ubisoft Quartz enorm slecht ontvangen en heeft de ontwikkelaar van STALKER 2 besloten om toch geen NFT’s toe te voegen aan de game.

Populair Nieuws