NFT-game van Peter Molyneux haalt 53 miljoen dollar op

News
zondag, 19 december 2021 om 13:00
Legacy, de NFT-game van Peter Molyneux heeft inmiddels al 53 miljoen dollar opgehaald. De game werd vorige week aangekondigd en zal in 2022 verschijnen.
Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Peter Molyneux, computerspelmaker bekend van spellen als Fable en Black & White, aan een blockchain en NFT-game werkt. De game heeft inmiddels als 53 miljoen dollar opgehaald.
De nieuwe game van Molyneuz zal Legacy heten. In de game kunnen spelers een dorp houden en beheren, en hun dorpelingen naar een fabriek sturen om te werken aan digitale producten. Deze kunnen spelers vervolgens verkopen voor crypto. Daarbij krijgen spelers de beschikking over Legacy Keys die ze kunnen lenen aan nieuwe spelers en ze kunnen een partnerschap starten.
Volgens een blogpost van 22cans is Legacy "een innovatieve nieuwe game die de grenzen verlegt van Blockchain Gaming" en "een creatieve droom die uitkomt voor een entrepeneur."
Het is nog onduidelijk of LegacyCoin waarde heeft in de echte wereld heeft en ruilbaar is met anderen op een 3rd party marketplace. Hoewel dit mogelijk wel het doel is aangezien de game om blockchain gaat.

Game mogelijk al twee jaar in ontwikkeling

Het duurste denkbeeldige stuk lang heet momenteel London en is gekocht voor maar liefst 900.000 dollar. De game is al sinds 2019 in ontwikkeling, maar is vorige week officieel aangekondigd. De game is in ontwikkeling bij de studio Peter Molyneux in het Verenigd Koninkrijk genaamd 22cans.
Legacy heeft nog geen officiële releasedatum, maar staat gepland om in 2022 uit te komen.