Instagram Live Rooms breidt livestreams uit

News
woensdag, 03 maart 2021 om 13:30
instagram 3319588 1920f1615560933
Instagram heeft al een lange tijd de functie dat je live kan gaan met één ander persoon. Je volgers kunnen dat dan bekijken en vragen stellen. De app komt nu met de Live Rooms functie, waarmee je met drie andere personen een live-gesprek kan voeren en volgers badges kunnen kopen om jouw te supporten.

Instagram Live Rooms

Doordat Instagram de nieuwe Live Rooms update gaat aanbieden voor gebruikers, hopen ze dat er meer creatieve kansen komen voor mensen om een leuke livestream te houden. Zo kun je bijvoorbeeld interessante Q&A's houden, uitleg geven over bepaalde dingen met meerdere mensen of gewoon een leuk gesprek houden met een aantal vrienden.
De Instagram Live Rooms functie geeft je nu ook de kans om geld te verdienen als creator. Zo kunnen kijkers badges kopen voor hun favoriete influencers om hun te ondersteunen. Ook kun je interactieve functies gebruiken zoals ‘Shopping’ en ‘Live Fundraisers’. Instagram wilt nieuwe audio functies uitbrengen in de komende maanden.

Hoe werkt Live Rooms

Als je een Live Room wilt starten, moet je naar links swipen en de Live camera optie kiezen. Dan moet je een titel aanmaken en op de Rooms icoon klikken om gasten uit te nodigen. Ook zie je aanvragingen van andere mensen die met jou live willen gaan. Als je de host bent van het gesprek, kan je in totaal drie gasten uitnodigen, één bij één of allemaal tegelijk. Deze functie breidt het publiek uit omdat volgers van jouw gasten ook notificaties krijgen van de livestream.
instagram 4f1615367242

Vergelijkbaar met Clubhouse

De razend populaire Clubhouse app is vergelijkbaar met Instagram Live Rooms. Zo kun je in Clubhouse ook livestreams bekijken van mensen over gevarieerde onderwerpen. Toch is Live Rooms toegankelijker voor Instagram-gebruikers, aangezien je voor deze app geen uitnodiging hoeft te krijgen om de app te gebruiken, wat wel zo is bij Clubhouse. Tevens kan iedereen een Live Room starten op Instagram. Op Clubhouse is dit alleen beschikbaar voor de elite.
De Instagram Live Rooms functie komt binnenkort uit voor gebruikers wereldwijd. Ben jij enthousiast voor de nieuwe functie? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws