Instagram brengt chronologische feed volgend jaar terug

News
vrijdag, 10 december 2021 om 14:00
pexels pixabay 248533f1639135318
Vanaf 2022 kan je je Instagram feed weer zien op chronologische volgorde. Deze functie werd in 2016 verwijderd van het platform, tot ongenoegen van veel gebruikers.
Adam Mosseri, de baas van Instagram, heeft woensdag aangekondigd, tijdens een hoorzitting voor de subcommissie van de Senaat, dat Instagram volgend jaar de mogelijkheid voor het bekijken van foto’s en video’s op chronologische volgorde zal terugbrengen. Dat meldt The Verge.
Sinds 2016 is het platform gestopt met het weergeven van posts op een chronologische volgorde, omdat Instagram foto’s en video’s wilde laten zien die zijn gesorteerd door het algoritme. De verandering kreeg veel kritiek, omdat gebruikers niet meer de berichten van hun vrienden makkelijk konden zien op hun tijdlijn.
Tijdens de hoorzitting voor de subcommissie van de Senaat moest Mosseri zich verantwoorden over hoe Instagram omgaat met de veiligheid van jonge gebruikers. Eerder werd bekendgemaakt door klokkenluider Frances Haugen dat het bedrijf er bewust van was dat het platform schadelijk is voor tieners.
Tijdens de getuigenis stelde Mosseri voor om een 'Industry Body' te maken dat de beste omgang met gegevens van kinderen zal bepalen en ouderlijk toezicht om kinderen veilig te houden. De 'Industry Body' zal input krijgen van ouders, regelgevers en het maatschappelijk middelveld om zo bescherming te creëren voor de jonge gebruikers.

Nieuwe Instagram functies voor tieners

Ondertussen is er in de Verenigde Staten nu ook de Take a Break-functie uitgerold, die speciaal is gemaakt voor jonge gebruikers. Hiermee kun je een korte pauze instellen voor het gebruik van de app. In 2022 zullen er nog meer opties verschijnen op de app om jongeren te beschermen.

Populair Nieuws