Instagram krijgt nieuwe opties speciaal voor jongeren

News
dinsdag, 07 december 2021 om 16:30
instagram 3f1586113763
Instagram ligt de laatste tijd veel onder vuur vanwege een intern onderzoek dat door Facebook is uitgevoerd. Instagram voegt daarom nu Parental Control functies toe om de tieners op haar platform beter te beschermen.
Het is inmiddels wel bekend dat social media een enorm slechte invloed kan hebben op bepaalde gebruikers, met name jongeren. Dat is ook nog eens uit een interrn onderzoek van Facebook gebleken dat later is uitgelekt. Het social media platform voegt daarom nu functies voor ouderlijk toezicht toe om de kinderen op haar platform beter te beschermen. Dat meldt het bedrijf via een blogpost. Ouders en verzorgers kunnen zien hoelang hun kind op de app zit, een tijdslimiet toevoegen en zien wie hun kind rapporteert. Deze functie zal rond maart gelanceerd worden voor de app.
Samen met deze nieuwe functie laat Instagram weten dat zij ook bezig zijn met een Educational Hub voor de ouders en verzorgers waarin tips staan over social media gebruik voor kinderen. Instagram zal binnenkort wereldwijd ook een functie uitrollen, namelijk de Take a Break functie. De functie nodigt gebruikers aan om een pauze te nemen van het scrollen nadat je dat een bepaald aantal minuten hebt gedaan, bijvoorbeeld na 20 of 30 minuten. Pas ergens volgend jaar zal de functie wereldwijd beschikbaar zijn.

Komen er nog meer functies?

Tot slot komen er nog een paar andere veiligheidsfuncties aan, zoals de manier hoe taggen werkt op Instagram. Met deze nieuwe functies kunnen tieners niet meer getagd worden in Instagram posts. Ook een nieuwe 'bulk delete' functie komt in januari naar het platform. Deze functie zorgt ervoor dat je massaal je foto’s, likes en comments kunt verwijderen. Volgens Instagram hoofd Adam Mosseri is deze functie bedoeld zodat gebruikers hun 'digitale footprint' bij kunnen houden. Het is duidelijk dat Instagram flink haar best doet om het platform te verbeteren. Of het ook genoeg is om jongeren voldoende te beschermen, dat is nog de vraag.