Instagram test de 'Take a Break' functie

News
donderdag, 11 november 2021 om 11:30
instagram 1474231 1920f1631792356
Instagram is momenteel bezig met het testen van een nieuwe functie. De functie zorgt ervoor dat gebruikers een notificatie kunnen krijgen waarin staat dat ze misschien even een pauze moeten nemen van Instagram. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt op Twitter.
Meta, het bedrijf dat vroeger onder de naam Facebook doorging, ligt al langer onder vuur voor haar socialemediaplatformen, waaronder Instagram en WhatsApp. Vooral Instagram heeft een negatieve impact op jongeren, dit bleek uit een onderzoek.
Door de ophef rond dit onderzoek heeft Instagram aangekondigd om met een 'Take a Break' functie te komen. Deze functie wordt momenteel getest. Er wordt gekeken naar eventuele verbeteringen en of er fouten in de functie zitten. Mocht de functie goed werken dan wordt de functie echt toegevoegd aan Instagram.

Wat is de 'Take a Break' functie?

De Take a Break functie zorgt ervoor dat gebruikers om de zoveel tijd een notificatie krijgen dat het misschien niet beter is om even pauze te nemen van al dat scrollen.
Aan de video van Instagram is te zien dat het aan de gebruiker zelf is om dit in te stellen en de functie ook uitgezet kan worden. De functie is namelijk niet bedoeld als een verplichting, maar om gebruikers meer tools te geven om zichzelf te beschermen.
De functie is dus zelf in te stellen. De gebruiker heeft de keuze om de notificatie te ontvangen na 10, 20 of 30 minuten. Daarnaast is er dus de optie om de notificatie helemaal niet te ontvangen.