Bethesda kondigt nieuwe Indiana Jones game aan

News
dinsdag, 12 januari 2021 om 18:30
indiana jones 5 release aangekondigd door disney 135859f1612955689
Nog geen dag na bekendmaking van de heropstanding van LucasArts kondigt Bethesda voor het label een nieuwe Indiana Jones game aan. Daar zijn niet de minsten mee aan de slag!
Gisteren kondigde Disney nog aan dat het befaamde label Lucasarts Games weer nieuw leven in ging blazen. Vandaag komt Bethesda met de aankondiging dat het een nieuwe Indiana Jones game zal gaan produceren onder datzelfde label. De game zal worden ontwikkeld door Machinegames, een Zweedse studio van Bethesda die eerder onder anderen Wolfenstein: The New Order leverde.
Het ontwikkelteam staat onder leiding van de zeer ervaren Todd Howard, die eerder al werkte aan The Elder Scrolls en Fallout. Bethesda kondigde de nieuwe Indiana Jones game aan via een twitterbericht.

Bakken nostalgie: een Indiana Jones game van Lucasfilm Games

Wie de aankondiging leest en de historie van Lucasarts Games kent krijgt waarschijnlijk licht waterige ogen. Eind jaren '80 en begin jaren '90 bracht Lucasarts namelijk diverse Indiana Jones point-and-click adventure games uit. The Last Crusade volgde in grote lijnen het verhaal van de film, maar Fate of Atlantis bevatte een origineel verhaal.
Ook de nu nieuw aangekondigde game zal een origineel verhaal rond Indy vertellen. Verder is er nog vrij weinig bekend over de game. Zo moet ook nog blijken of de game exclusiviteit zal hebben met Xbox gezien de grote deal tussen Bethesda's moederbedrijf Zenimax en Microsoft.
Naast de nu aangekondigde Indiana Jones game wordt er ook gewerkt aan een nieuwe film rond de befaamde archeoloog. Met die film wil het alleen niet echt vlotten. Al in 2010 gingen er geruchten over een vijfde deel in de serie, maar sindsdien bleef het akelig stil rond de productie ervan. Tijdens de Investors Day deed Disney weer een mededeling over de film, namelijk dat James Mangold de film zou gaan regisseren. Of de twee projecten elkaar gaan beïnvloeden is nog niet bekend.