Iconisch zwaard uit Dark Souls en Elden Ring zit in Armored Core 6

News
woensdag, 30 augustus 2023 om 13:00
armored core 6 moonlight swordf1693388160
FromSoftware maakt games die zich afspelen in sterk verschillende werelden, maar één ding blijft er wel constant. In Armored Core 6 is namelijk een iconisch zwaard te vinden die ook zit in Dark Souls, Elden Ring en Bloodborne.
Sinds vorige week kunnen spelers aan de slag met de nieuwste game van FromSoftware. Maar in plaats van een duistere fantasy wereld vol met magie en monsters, speelt Armored Core 6: Fires of Rubicon zich af in een futuristische wereld vol met enorme mechs.
Spelers kunnen hun mech van top tot teen aanpassen. Niet alleen de looks, maar ook zo’n beetje elk individueel onderdeel van de machine, waaronder natuurlijk de wapens. Zo heb je de beschikking over machinegeweren, raketten, shotguns en zelfs melee wapens.
Eén van de melee wapens zal FromSoftware fans bekend voorkomen, namelijk de Light Wave Blade IA-C01W2. Het zwaard staat namelijk ook bekend als de MOONLIGHT.

Iconisch FromSoftware wapen

Het zwaard zit namelijk niet alleen in Armored Core 6, maar in bijna alle games die de Japanse ontwikkelaar heeft gemaakt. Het zwaard maakte zijn debuut in 1994 in King’s Field, toen het de naam The Sword of Moonlight had. Daarna is het verschenen als de Large Sword of Moonlight in Demon’s Souls, de Moonlight Greatsword in Dark Souls, Holy Moonlight Sword in Bloodborne en vorig jaar weer als Moonlight Greatsword in Elden Ring.
Het iconische wapen doet ook zijn reputatie eer aan in Armored Core 6. Net zoals de voorgaande verschijning kan je namelijk grote golven aan energie uit het zwaard schieten, naast het vernietigen van je vijand met het lemmet zelf natuurlijk.