Pixel 8 Pro per ongeluk gelekt door Google

News
woensdag, 30 augustus 2023 om 13:30
google pixel 7 en pixel 7 prof1652344108
De laatste tijd komen er meerdere leaks voorbij van de Google Pixel 8 Pro. Nu is een foto van de nieuwe smartphone alleen ook gelekt door Google zelf.
Bij vrijwel elke nieuwe smartphone release van een groot merk zijn er van tevoren veel leaks te vinden. Maar het is altijd de vraag welke informatie klopt en welke informatie niet. Het is nu in ieder geval duidelijk welke gelekte foto’s van de Google Pixel 8 correct waren.
De aankomende smartphone is namelijk per ongeluk gelekt door Google zelf. Dat meldt Mishaal Rahman van Android Central via Twitter, waar ook een screenshot van de foto is gedeeld. De foto werd origineel geplaatst op de Google Store voor promotie van ‘Google Subscriptions & Services’.
De smartphone lijkt sprekend op eerder gelekte afbeeldingen van de Google Pixel 8 Pro, maar Google laat er zelf helemaal geen twijfel over bestaan om welk model het gaat. Wanneer je namelijk je muiscursor op de foto houdt, verschijnt de alt text. Bij de foto op de Google Store verscheen er vervolgens ‘a person takes a call on a Pixel 8 Pro phone in Porcelain’.

Google expert in eigen leaks

Het is niet de eerste keer dat smartphones van Google vroegtijdig uitlekken, waaronder door Google zelf. Zo werd de Google Pixel 6A bijvoorbeeld gelekt in een kleurboek en de Pixel 6 Pro was al voor de lancering door iemand helemaal uit elkaar gehaald.
Waarschijnlijk hoeven we ook niet lang meer te wachten op de officiële release van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. De verwachting is namelijk dat Google de smartphone lanceert in september of oktober. De Pixel 7-lijn lanceerde vorig jaar in oktober en was ook de eerste Pixel smartphone van Google die officieel uitgebracht werd in Nederland.