‘iCloud is niet meer nodig voor WhatsApp’

News
woensdag, 03 mei 2023 om 12:30
whatsappf1631522124
Als je WhatsApp gebruikt op een iPhone kun je eigenlijk niet echt om iCloud heen. Tenminste, niet als je ooit van plan bent om een nieuwe telefoon te nemen. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen.
Wanneer je een nieuwe telefoon koopt is het wel zo handig om je berichten over te zetten. Bij WhatsApp voor iPhone kan dat momenteel alleen via iCloud. Dat zal voor veel mensen geen probleem zijn, maar als je je chats juist niet op iCloud wil opslaan, zit er niets anders op dan je chats niet over te zetten. Ook als je chats meer ruimte innemen dan er op je iCloud-account beschikbaar is (een gratis account heeft een limiet van maar 5GB), heb je een probleem.
Maar WABetaInfo heeft een nieuwe feature ontdekt voor WhatsApp. Hij heet “Transfer Chats to iPhone” en doet precies dat. Om je chats over te zetten moet je op je nieuwe iPhone WhatsApp downloaden en inloggen met hetzelfde nummer als op je oude telefoon. Vervolgens kun je een QR-code op je nieuwe telefoon scannen met je oude toestel om je chats over te zetten.
WhatsApp introduceert de laatste tijd veel features om het gebruiksgemak te vergroten. Zo kun je sinds kort eindelijk hetzelfde account op meerdere telefoons gebruiken. Ook zorgt de app er binnenkort voor dat groepen waar al tijden niets meer in gebeurt niet in je chatlijst blijven staan.

WhatsApp eindelijk gelijk op iPhone en Android

Mocht je overstappen van een iPhone naar een Android-telefoon, of andersom, dan is dat binnenkort ook soepeler. WhatsApp zou namelijk de iOS app en de Android app eindelijk hetzelfde maken. Zo hoef je niet meer aan een andere layout te wennen als je overstapt op een andere telefoon.