Dit is waarom Emma Watson voorlopig is gestopt met acteren

News
woensdag, 03 mei 2023 om 12:00
harry potterf1641210769
Emma Watson is een grote naam in de filmindustrie, maar ze is sinds 2019 niet meer in een film verschenen. De actrice heeft nu uitgelegd waarom ze voorlopig is gestopt met acteren.
De Harry Potter-films hebben voor de lancering van veel carrières gezorgd. Tom Felton speelt in veel projecten, Matthew Lewis pakt zeer diverse rollen en dan is er natuurlijk nog de grote drie van Harry Potter: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson. Door het succes van Harry Potter hebben de acteurs zo’n beetje de vrije keuze in welke films en series ze spelen.
Emma Watson hebben we alleen al een paar jaar niet meer in een film gezien. De laatste keer dat de actrice op het witte doek verscheen, was in Little Women in 2019. In gesprek met Financial Times legt Watson uit waarom ze voorlopig even gestopt is met acteren.

“Als ik eerlijk ben, was ik niet gelukkig. Ik voelde me opgesloten. Wat ik heel moeilijk vond, was dat ik iets moest gaan verkopen waar ik geen controle over had. Het is heel moeilijk om het gezicht en de woordvoerder te zijn van dingen waar ik inhoudelijk niet bij betrokken was.”

Nieuwe passie voor Emma Watson

De actrice werd vaak ook verantwoordelijk gehouden voor bepaalde dingen in films, waar ze zelf geen inspraak in had. Daardoor heeft Watson besloten om voorlopig alleen dingen te doen waar ze zelf achter staat.
Dat gaat goed samen met een nieuwe rol die ze heeft gevonden. Voor een advertentiecampagne van Prada was Watson namelijk de regisseur, waar ze naar eigen zeggen verrassend genoeg ‘wel degelijk verstand van heeft’. Ze sluit een terugkeer naar de filmwereld niet uit, maar kijk er niet raar van op als Emma Watson als regisseur van een film wordt aangekondigd.

Populair Nieuws