Post Malone koopt duurste Magic the Gathering kaart ooit voor 2,6 miljoen

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 16:00
ssqaxtgjqescouxyle9i0g 1c28ef1688375015
Begin juli werd de meest zeldzame Magic the Gathering-kaart gevonden en nu is er ook een koper voor. Rapper en groot MTG-fan Post Malone heeft de kaart gekocht voor maar liefst 2,6 miljoen dollar.
Wizards of the Coast en Hasbro komen wel vaker met speciale samenwerking voor Magic the Gathering. Zo komen er binnenkort een aantal decks uit die in het teken staan van Doctor Who. Maar voor The Lord of the Rings-set heeft Wizards of the Coast helemaal iets speciaal gedaan. Van The One Ring is namelijk een speciale versie gemaakt, bedekt met goud, waar er maar één exemplaar van is. De echte One Ring dus.
Door die aankondiging ging een enorme zoekactie van start door verzamelaars om de extreem zeldzame kaart te vinden, waardoor de prijs van de set ook omhoog schoot. Uiteindelijk werd The One Ring gevonden door een speler uit de Verenigde Staten, die meteen een bod kreeg van 2 miljoen euro van een winkel uit Spanje.
De speler heeft alleen niet voor dat bod gekozen. In plaats daarvan is de kaart gekocht door rapper Post Malone voor 2,6 miljoen dollar. De overdracht vond gisteravond plaats, inclusief een knuffel en tranen bij de verkoper.

Een grote MTG-fan

Dat de kaart uiteindelijk door Post Malone is gekocht is niet een enorm grote verrassing. De zanger is namelijk een grote MTG-fan, die het niet alleen leuk vindt om kaarten te verzamelen, maar er ook regelmatig mee speelt.
Vorig jaar kocht Post Malone al een Black Lotus voor 800.000 dollar. Dat was destijds het meeste geld dat ooit is betaald voor een Magic the Gathering-kaart. Black Lotus komt uit de eerste paar sets van het kaartspel en kent dan ook een heel kleine oplage, terwijl het algemeen wordt gezien als de krachtigste MTG-kaart die ooit is geprint.

Populair Nieuws