'Horizon Zero Dawn PS5 remaster wordt niet gemaakt door Guerrilla'

News
maandag, 02 januari 2023 om 23:30
horizon zero dawn thumbnailf1584693578
Horizon-fans hebben enorm veel om naar uit te kijken, waaronder een PS5 remaster van Zero Dawn. Opvallend genoeg wordt de game naar verluidt alleen niet gemaakt door het Nederlandse Guerrilla.
Ze hebben het druk bij Guerrilla. Momenteel wordt er onder andere de laatste hand gelegd aan de eerste uitbreiding voor Horizon Forbidden West en recent heeft de studio ook een multiplayer game aangekondigd in hetzelfde universum. En dan is er ook nog het gerucht dat Guerrilla werkt aan een PS5 remaster.
Colin Moriarty, een bekende journalist en host van de Sacred Symbols podcast, claimt alleen dat de remaster juist niet bij Guerrilla in de maak is. In de meest recente aflevering van de podcast zegt hij dat de game ontwikkeld wordt ‘zonder directe invloed van Guerrilla’. Welke studio wel verantwoordelijk is voor de game zegt Moriarty niet, om zijn bron te beschermen.
Horizon Zero Dawn kwam oorspronkelijk uit voor de PlayStation 4 in 2017. Later werd er ook nog een PC-versie van de game uitgebracht in 2020, die erg positief werd ontvangen.

Eerste VR-game van Horizon

Naast de uitbreiding en de multiplayer game, hebben Horizon-fans eerst nog een andere titel om naar uit te kijken. Op 22 februari verschijnt namelijk Horizon Call of the Mountain. De game is de eerste VR-game in het universum en zal exclusief uitkomen voor de PlayStation VR2. De VR-bril en de game komen dan ook op dezelfde dag uit.
In Call of the Mountain zullen spelers niet in de huid kruipen van Aloy, maar een nieuwe protagonist genaamd Ryas. Aloy zal wel in het verhaal voorbij komen.