Horizon multiplayer game bevestigd door Guerrilla

News
vrijdag, 16 december 2022 om 19:30
aloy horizon zero dawnf1671209196
Guerilla heeft bevestigd dat ze werken aan een multiplayer-game die zich afspeelt in het Horizon-universum en het een geheel nieuwe cast van personages en nieuwe kunststijl zal bevatten.
In een vacature op Twitter onthulde de in Amsterdam gevestigde studio dat er een 'nieuw intern team een apart onlineproject aan het ontwikkelen is, dat zich afspeelt in het universum van Horizon.'
Eerder dit jaar dook een gerucht op dat er een multiplayer Horizon-game eraan zat te komen, maar dit is de eerste keer dat Guerilla dergelijke plannen voor de serie heeft bevestigd.

Vacature

De vacature laat waar meer context zien. De verhaal ontwerper voor het onlineproject moet 'een diep, complex verhaal vertellen', wat suggereert dat dit waarschijnlijk niet alleen een match-based multiplayer-game is. De game-schrijver wordt gevraagd om meeslepende ideeën voor speurtochten, acties en achtergrondverhalen te pitchen, wijzend op iets dat een game zal worden met op zijn minst vergelijkbare verhalende elementen als die in de hoofdserie.
Ondertussen zal de leidende gevechtsotwerper voor het project verantwoordelijk zijn voor het creëren van spannende gevechten.

Meer Aloy in Horizon

Uit de tweet van Guerrilla merken we op dat de studio doorgaat met het creëren van solo-avonturen voor Aloy en dus kan worden aangenomen dat er ook een derde hoofdlijn Horizon-game is gepland.
Het nieuwe multiplayer-project zal alleen niet de eerste game zijn die het Horizon-universum uitbreidt. In februari komt de PSVR 2-headseat uit samen met Horizon: Call of the Mountain, een virtual reality-game van de kleurrijke post-apocalyptische wereld van de ontwikkelaar.
horizon forbidden west screenshotf1671209433
Fans die uitkijken naar de multiplayer-game moeten nog even geduld hebben, want een exacte datum of verdere informatie is er niet. De informatie hierboven is alles wat er tot nu toe over de multiplayer-game bekend is. In de tussentijd kunnen Horizon-fans uitkijken naar de VR-titel, Horizon: Call of the Mountain. Daarna ontvangt Horizon: Forbidden West zijn eerste DLC, Burning Shores op 19 april 2023.