'Horizon Forbidden West wordt zeker weten uitgesteld naar 2022'

News
maandag, 02 augustus 2021 om 9:30
horizon forbidden west 3f1622150785
Het lijkt erop dat Sony wel een heel karig najaar gaat krijgen voor de PlayStation 5. Volgens Bloomberg wordt namelijk ook Horizon Forbidden West uitgesteld naar 2022.
Aan het einde van 2020 kwam Sony met een indrukwekkende PlayStation 5 trailer. Het ging daarbij niet om de specs of mogelijkheden van de next-gen console zelf, maar alle titels die naar de console zouden komen - met de meeste releases in 2021. Van al die mooie vooruitzichten is alleen weinig meer overgebleven.
Eerder werden namelijk al Gran Turismo 7 en God of War Ragnarok uitgesteld door Sony en daar komt nu ook nog eens Horizon Forbidden West bij. Ten minste, als we Jason Schreier van Bloomberg mogen geloven. Eerder zei Jeff Grubb in de Giant Bomb Show dat Sony leunt naar uitstel naar 2022, maar volgens Schreier is de Japanse uitgever er al uit: Horizon Forbidden West gaat niet dit jaar meer verschijnen.

Is uitstel voor Horizon Forbidden West reëel?

Dat er geruchten opduiken over uitstel voor de nieuwe game van Guerrilla Games is niet heel verrassend. Sony heeft namelijk eerder dit jaar nog een exclusieve State of Play voor de titel georganiseerd, maar kwam toen opvallend niet met een releasedatum. Daar zou later duidelijkheid over komen, maar er kwam alleen maar meer onzekerheid.
De baas van PlayStation Studios en voormalig hoofd van Guerrilla Games, Hermen Hulst, liet in juni nog weten dat de releasedatum voor Horizon Forbidden West nog niet zeker is. Hulst zei dat de game op schema ligt om rond de feestdagen uit te komen, maar dat het ook nog kan veranderen. Sony heeft nog niet gereageerd op het artikel van Bloomberg.