Nieuws over Horizon Forbidden West releasedatum komt 'heel snel'

News
maandag, 31 mei 2021 om 15:30
horizon forbidden west 4f1622150852
Guerilla Games en Sony hebben vorige week eindelijk gameplay laten zien van Horizon Forbidden West, maar er is nog geen releasedatum bekendgemaakt. Volgens de studio komt daar heel snel meer nieuws over.
Eén van de grootste releases waar veel spelers dit jaar naar uitkijken is Horizon Forbidden West. Het langverwachte vervolg op Horizon Zero Dawn is vorige week uitgebreid uit de doeken gedaan tijdens een speciale State of Play livestream van Sony. Opvallend genoeg werd er alleen geen releasedatum genoemd tijdens de livestream.
Na afloop van de presentatie werd er dan ook al snel gespeculeerd of Horizon Forbidden West wel een release in 2021 gaat halen. We zijn immers al bijna halverwege het jaar en er is nog niks specifieks gemeld over een releasedatum. Al snel kwam Guerilla Games met een Tweet waarin de studio verklaarde dat de ontwikkeling op koers ligt en dat er ‘heel snel’ meer nieuws komt over de release.

Op naar het verboden land in Forbidden West

Het vervolg op Zero Dawn gaat verder waar het origineel gebleven was. Spelers stappen opnieuw in de schoenen van Aloy, die deze keer trekt naar het westen. Het land wordt namelijk verwoest door een mysterieuze plaag die uit het onbekende land komt.
De game moet de grafische pracht waar de PlayStation 5 toe in staat is goed tonen. Zo zullen ook de omgevingen flink afwisselend worden, van besneeuwde bergtoppen tot aan tropische stranden en geruïneerde steden. Ook mag Aloy in de sequel ook werelden onder het wateroppervlakte gaat verkennen!
Naast een release op de PS5 staat Horizon Forbidden West ook gepland om uit te komen op de PlayStation 4.