Horizon Forbidden West release in 2021 'nog niet helemaal zeker'

News
donderdag, 03 juni 2021 om 10:00
horizon forbidden west 3f1622150785
Vorige week hebben Sony en Guerilla Games ons lekker gemaakt met de eerste gameplaybeelden van Horizon Forbidden West. Dat is mogelijk een heel vroege preview geweest, want het is nog niet zeker of de release van de blockbuster in 2021 zal zijn.
Gisteren werd duidelijk dat we nog tot ergens in 2022 zullen moeten wachten totdat God of War: Ragnarok verschijnt. Maar dat is mogelijk niet de enige grote game van Sony die zal worden uitgesteld dit jaar. De releasedatum van Horizon Forbidden West is namelijk ook nog niet zeker, ondanks dat er vorige week flink is uitgepakt op de speciale State of Play.
Tijdens de stream werd opvallend genoeg geen releasedatum bekendgemaakt, maar via een Tweet liet Guerilla Games weten dat er binnenkort meer nieuws over de release zal volgen. In een Q&A geeft Hermen Hulst, het hoofd van PlayStation Studios en voormalig baas van Guerilla Games, nu alleen aan dat het niet zeker is wanneer Horizon Forbidden West zal uitkomen.

Nieuwe PS5 titels binnenkort bekendgemaakt?

Naast Horizon en God of War heeft Sony nog een aantal titels die dit jaar of in 2022 zullen uitkomen, zoals Ratchet & Clank: Rift Apart en Gran Turismo 7. Volgens Hulst zijn er daarnaast maar liefst 25 titels in ontwikkeling bij PlayStation, waar we binnenkort mogelijk meer nieuws over gaan horen. Naar verluidt komt Sony deze maand namelijk met een nieuwe PlayStation Experience, om haar eigen persconferentie buiten de E3 om te organiseren.