Sony en Guerilla tonen gameplay van Horizon Forbidden West en meer

News
donderdag, 27 mei 2021 om 23:43
horizon forbidden west sopf1621948006
Sony en Guerrilla hebben in een speciale State of Play meer laten zien van een van de meest gewilde titels van het jaar.
Bijna een jaar na de eerste aankondiging van Horizon Forbidden West heeft Sony vanavond samen met Guerrilla Games veel gameplay en meer laten zien van deze PlayStation exclusive die dit jaar nog moet verschijnen. Sony pakte meteen flink uit, de State of Play werd voorafgegaan door een vier uur durende speciale countdown waarin heel veel locaties uit de aanstaande game getoond werden. Tegelijkertijd werden op het Twitter-kanaal van Guerrilla alvast wat tipjes van de sluier opgelicht.
Zo wisten we al snel dat in het nieuwe gebied van Forbidden West het woestijndorpje genaamd Salt Bite ligt, bevolkt door de Tenakth. Dat dorpje ligt aan een meer met dezelfde naam. Bij het meer wonen vogels die de brakke kust van het meer bevolken. In de buurt van Salt Bite liggen meer dorpjes, waaronder Arrowhand en Scalding Spear.

Veel locaties en enorme wijdse vergezichten

Niet alleen Salt Bite werd getoond, ook een watergebied met een speciale inham wordt gebruikt als test voor de Lowland Tenakth Clan. Krijgers moeten tien dagen en nachten in de inham overleven voordat zij een hoge onderscheiding krijgen in de vorm van een speciale tattoo.

Zo gaf Guerrilla al voorafgaand aan de eigenlijke stream veel achtergrondinformatie over de nieuwe wereld waar Aloy zich in zal gaan begeven. Daarbij werden kijkers tijdens de countdown een groot aantal gebieden en vergezichten getrakteerd. De beelden, die nog het meest weg hadden van de bekende snowcams die in de winter de skigebieden in de gaten houden, toonden een zeer gevarieerd landschap, van woestijn tot sneeuw en alles wat daartussen zit. Ook lijkt de cam een dag/nacht cyclus te tonen, dus dat kunnen we waarschijnlijk ook in de game verwachten.

Gameplay van Horizon Forbidden West

De State of Play startte meteen met gameplay. We zien Aloy die een onbekende man ontmoet die in een hinderlaag gelopen is. Hij stuurt Aloy naar zijn teamgenoten die door Raiders opgejaagd worden. Vervolgens zien we Aloy door een kleurrijk bebost gebied lopen, waarna we de eerste nieuwe machines te zien krijgen. Verrassing is dat de raiders de machines hebben weten te temmen en kunnen bereiden. Aloy is dus niet meer de enige die dat trucje kent!

Aloy raakt in gevecht met een aantal van de machines waarbij het gevecht eindigt in een duik in de rivier. Hier ontmoeten we de croc machines, die Aloy listig weet te omzeilen door onder water te duiken en een flink eind te zwemmen. Hier krijgen we een mooi inzicht in de nieuwe kleurrijke onderwaterwereld van de Forbidden West. We zien vervolgens een cutscene waarbij we opnieuw de Raiders tegenkomen, dit keer met een gevangen genomen bekende, Erend.
Aloy vervolgt haar weg met sneaken en schakelt de ene na de andere Raider uit, waarbij ze gretig gebruik maakt van haar boog en staf. De gameplay eindigt met een confrontatie met een grote tank-achtige olifant-machine, een flink slagschip die kanonnen en laserstralen kan afvuren, naast het gebruik van zijn slagtanden. Na het verslaan van de olifant krijgt Aloy een kaart van Amerika met een vlag richting de westkust.
Na de gameplay werden diverse elementen uitgelicht in een gameplay deepdive. Opvallend is dat Forbidden West veel kleurrijker is dan Zero Dawn. Hier zien we veel meer bloemen en andere kleurrijke gebouwen en constructies. Zelfs de machines zijn kleurrijker geworden. We kunnen ons goed voorstellen dat dit op TVs met HDR uitstekend uitkomt.
horizon forbidden west 4f1622150852
51208293245 a720da81cc h1f1675161671
horizon forbidden west 2f1632911376
horizon forbidden west 3f1622150785
Wie de stream gemist heeft kan hem hieronder terug kijken. Horizon Forbidden West is het vervolg op Horizon: Zero Dawn uit 2017 en zal na verwachting eind dit jaar verschijnen op PlayStation 4 en PlayStation 5. Horizon Forbidden West wordt ontwikkeld door het Amsterdamse Guerrilla Games.

Populair Nieuws