Hollywood acteurs komen mogelijk cast Lord of the Rings serie versterken

News
maandag, 08 februari 2021 om 9:30
lord of the ringsf1637942842
Liefhebbers van Tolkien’s verhalen kunnen niet wachten op The Lord of the Rings serie die gemaakt wordt door Amazon. De cast van de show krijgt er mogelijk nu ook een aan grote namen bij in de vorm van Hollywood acteurs.
The Lord of the Rings films van Peter Jackson wordt door velen gezien als de beste filmreeks ooit gemaakt en dat komt door de perfect storm aan omstandigheden. Van het ijzersterke regiewerk van Peter Jackson en de baanbrekende special effects en technieken die voor de films zijn gebruikt tot aan natuurlijk de cast van de films. Wie aan Frodo en Aragorn denkt, denkt respectievelijk meteen aan Elijah Wood en Viggo Mortensen.
Hoe belangrijk een cast is voor een film of serie valt dus zeker niet te onderschatten en het lijkt erop dat de Lord of the Rings serie er ook groots op inzet. Ten minste, als de nieuwe geruchten over de show kloppen. TheOneRing.net heeft via Twitter namelijk een lijstje gedeeld van een aantal rollen en de bijbehorende acteurs en actrices. De twee namen die er meteen bij uitspringen zijn natuurlijk Russell Crowe (Gladiator, A Beautiful Mind) als de dwerg Durin en Ken Watanabe (Inception, The Last Samurai) als de Blue Wizard Pallando. Als het gerucht klopt, dan zijn het twee zwaargewichten die Amazon aan de cast heeft toegevoegd.

Waar gaat de Lord of the Rings serie over?

In tegenstelling tot The Lord of the Rings trilogie, speelt de gelijknamige serie zich niet af tijdens The Third Age. Verwacht dus geen scala aan bekende gezichten als Frodo, Sam, Legolas of Aragorn te zien, al zijn er wel een aantal elven die lang genoeg hebben geleefd om op te duiken als jonge versie van zichzelf.
De Lord of the Rings serie speelt zich juist af in The Second Age, in de periode dat Sauron de Rings of Power heeft gemaakt en een eerste gooi doet naar de heerschappij over Middle-Earth. Tegelijkertijd wordt The Second Age ook gekenmerkt door de rise and fall van Numenor, het machtige koninkrijk van Aragorn’s voorvaderen. Genoeg interessante verhalen voor veel seizoenen dus!