‘Hogwarts Legacy wordt tv-serie bij HBO Max’

News
donderdag, 23 februari 2023 om 16:00
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
Veel Harry Potter-fans zijn momenteel bezig met Hogwarts Legacy. De game is één van de grootste successen in de franchise in jaren. Warner Bros. laat geen kansen liggen en werkt naar verluidt aan een HBO Max serie gebaseerd op de game.
Volgens Giant Freakin Robot is Warner Bros. bezig met een nieuwe tv-serie in de Wizarding World franchise. Het gaat specifiek om een serie gebaseerd op Hogwarts Legacy. De game is in de korte tijd dat hij uit is al een enorm succes gebleken en Warner Bros. zou nu willen zien of dat ook weer momentum kan geven aan de Wizarding World in andere media.
Er is weinig bekend over de serie, maar het is aannemelijk dat hij zich rond dezelfde tijd als de game afspeelt. Dat zou betekenen dat er een verhaal vertelt wordt dat zich voltrekt in de negentiende eeuw, ruim voor de Fantastic Beasts films, laat staan het oorspronkelijke Harry Potter verhaal. Of het een origineel verhaal is, of een hervertelling van Hogwarts Legacy zal moeten blijken wanneer de serie wat verder in productie is.
Warner Bros. heeft eerder aangegeven interesse te hebben in meer Harry Potter-gerelateerde film en tv. Deze mogelijke serie zou daar één van de eerste tekenen van zijn. Intussen wordt er naar verluidt ook gesproken over een reboot van de Harry Potter-filmreeks.

Hogwarts Legacy is een enorm succes

De keuze om Hogwarts Legacy als springplank te nemen is niet zo verrassend gezien het succes van de game. Hij is in de eerste weken al bijzonder goed verkocht en het engagement van spelers is ook hoog. Ook is de game, ondanks controverse rondom J.K. Rowling, vrij goed ontvangen.