Harry Potter fans nu al boos om Quidditch game

News
donderdag, 20 april 2023 om 9:00
harry potter quidditch championsf1681804511
Er is een nieuwe Harry Potter-game aangekondigd, genaamd Quidditch Champions. Je zou verwachten dat fans blij zijn met deze game rondom de geliefde sport Zwerkbal. Maar verschillende Hogwarts Legacy spelers zijn juist niet al te positief.
Hoewel je kunt vliegen op een bezemsteel in Hogwarts Legacy is Quidditch (in het Nederlands ook wel bekend als Zwerkbal) geen onderdeel van de game. Spelers waren daar in eerste instantie teleurgesteld om, maar aangezien de rest van de game in de smaak viel werd het geen grote controverse. Maar na de aankondiging van Quidditch Champions gingen de alarmbellen bij sommige fans af.
Op de Hogwarts Legacy subreddit is er bijvoorbeeld een post die stelt dat Quidditch Champions mogelijk de reden is dat er geen Zwerkbal in Hogwarts Legacy zit. In de reacties zijn veel mensen het roerend eens met die theorie. Velen denken dat Hogwarts Legacy geen Zwerkbal had, zodat dat later als volledige game kon worden verkocht.
Niet iedereen ziet het bestaan van deze losse Zwerkbal-game als geldklopperij. Er is bijvoorbeeld een reactie die spelers herinnert aan de Quidditch World Cup game uit 2003. Een losstaande Zwerkbal-game is niets nieuws en je kunt beargumenteren dat het juist beter is dan wanneer een game in een heel ander genre ook nog eens Zwerkbal moet bieden.

Quidditch Champions de reden voor een ‘incompleet’ Hogwarts Legacy?

Overigens twijfelt Hogwarts Legacy-ontwikkelaar Troy Leavitt aan de theorie dat Hogwarts Legacy geen Quidditch kon krijgen vanwege de nieuwe game. Hij gelooft dat Quidditch Champions waarschijnlijk groen licht kreeg om het Zwerkbalvormige gat in Hogwarts Legacy op te vullen, maar pas nadat al duidelijk was dat de sport niet in Hogwarts Legacy zou zitten. Toen hij nog werkte was hij niet op de hoogte van een losstaande Zwerkbal-game, al was dat wel lang genoeg geleden dat hij toegeeft niet alles te weten.