Eerste Hogwarts Legacy Patch maakt niet alle spelers blij

News
woensdag, 15 februari 2023 om 12:30
hogwarts legacy screenf1674732515
Hogwarts Legacy is nog geen week uit, maar heeft zijn eerste patch al mogen ontvangen. Deze lost de nodige problemen op, maar nog niet iedereen is blij. De ervaring gaat er namelijk niet voor alle spelers op vooruit.
Games worden voor release uitvoerig getest, maar veel bugs blijven onder de radar tot miljoenen spelers aan de slag kunnen met de game. Gelukkig kunnen games tegenwoordig relatief makkelijk bijgewerkt worden. Hogwarts Legacy heeft nu ook zijn eerste patch om de performance te verbeteren.
Uit de patch notes blijkt dat er inderdaad behoorlijk wat bugs en andere problemen zijn aangepakt. Toch is het plezier in de game nog niet voor iedereen toegenomen. PC spelers hebben bijvoorbeeld nog steeds last van problemen.
Op zowel Reddit als Steam zijn nog veel reacties te lezen van PC spelers wiens grootste klachten niet zijn verholpen. De game wil namelijk nog wel eens haperen in Zweinstein en Zweinsveld, wat niet of nauwelijks verbeterd lijkt te zijn. Veel PC-gerelateerde bug reports worden ook nog onderzocht.

PS5 patch Hogwarts Legacy komt later

Ook PS5-spelers hebben nog geen profijt van de patch. Dat is niet omdat hij zijn werk niet doet, maar omdat hij nog niet uit is voor de PS5. Om “onvoorziene problemen” komt de patch pas later deze week naar PS5. Chandler Wood, de community manager voor de game, belooft dat er naast algemene performance fixes in ieder geval een probleem met een Trophy wordt verholpen.