Steam Deck zet nu automatisch games over van je PC

News
maandag, 20 februari 2023 om 13:00
steam deck left close 3f1653307934
Als je geen zin hebt om games die je hebt geïnstalleerd op je PC handmatig over te zetten naar je Steam Deck, dan is dat nu ook niet meer nodig. Je kan het apparaat nu namelijk zelf games laten overzetten van je nabijgelegen PC.
Valve blijft maar handige features toevoegen aan de Steam Deck. Gebruikers kunnen nu een hele hoop tijd winnen als ze games willen overzetten van hun PC naar de Steam Deck. Ten minste, als ze de Steam Deck beta update hebben geïnstalleerd die vorige week is uitgebracht.
Als je de feature hebt ingeschakeld op je PC en Steam Deck, dan werkt het zogeheten ‘Steam Local Network Game Transfers’ zeer eenvoudig. Zijn beide apparaten op hetzelfde netwerk aangesloten, of dat nu is via wifi of door middel van een ethernet-kabel, dan kan je geïnstalleerde games van je PC naar je Steam Deck overzetten. Of vice versa. Wanneer je een game wil installeren op Steam, dan zal het programma automatisch kijken of de bestanden niet al aanwezig zijn op hetzelfde netwerk.

Games veel sneller downloaden

Het voordeel van deze feature is dat de bestanden niet gedownload hoeven te worden van de Steam servers. Het enige wat er gebeurt is dat lokale bestanden worden gekopieerd op het andere device. Daardoor kan je veel sneller een game installeren op je Steam Deck dan wanneer je die moet downloaden van de servers. Volgens Valve kan een moderne PC met gemak bestanden met 100MB per seconde overdragen.
Het bedrijf waarschuwt wel dat het proces disk en CPU load genereert. Je wil dus niet bezig zijn met zware taken, zoals gamen of het renderen van een video, wanneer je met de transfer bezig bent.