Dark Souls-achtige Pinokkio game Lies of P heeft releasedatum gekregen

News
maandag, 20 februari 2023 om 11:00
lies of pf1661328114
Eén van de meest opmerkelijke games die dit jaar uitkomt is Lies of P, een Dark Souls-achtige titel met Pinokkio in de hoofdrol. De game heeft nu een releasedatum gekregen van de ontwikkelaar.
Vorig jaar werd er tijdens de Opening Night Live van gamescom een verrassende game uit de doeken gedaan. Er werd namelijk een trailer getoond voor Lies of P, een game die veel overeenkomsten toont met de Dark Souls games en Bloodborne van FromSoftware. In plaats van een naamloze held, stappen spelers alleen in de schoenen van Pinokkio.
Ontwikkelaar Round 8 Studio heeft tijdens de aankondiging vermeld dat Lies of P ergens in 2023 moet uitkomen, maar een specifieke releasedatum werd niet gegeven. Daar is nu verandering in gekomen. De studio laat namelijk via Twitter weten dat de game in augustus uit zal komen.
Het is alleen wel opmerkelijk dat Round 8 Studio aangeeft dat Lies of P in augustus zal uitkomen voor de PlayStation 4 en 5. Er wordt geen melding gemaakt van andere platformen. En dat terwijl bij de aankondiging juist is gezegd dat de game direct vanaf dag één beschikbaar zal zijn op de Xbox Game Pass.

Een uniek avontuur voor Pinokkio

In Lies of P zal je als speler de stad Krat mogen verkennen. Er is alleen één probleem: de stad is een levende hel geworden dat vol zit met monsters. Het wordt dan ook een flinke uitdaging voor Pinokkio (die deze keer een mechanische pop is in plaats van een houten pop) om zijn maker Gepetto te vinden in de stad.