Hogwarts Legacy is volgens gebruikers psychologische horror

News
woensdag, 11 januari 2023 om 11:00
hogwarts legacy screenf1674732515
Veel mensen kijken erg uit naar Hogwart Legacy, maar de game heeft ook een flinke controverse aan de broek hangen. Die controverse heet J.K. Rowling en lijkt nu voor bijzondere acties te zorgen. Zo krijgt Hogwarts Legacy allerlei bijzondere tags op Steam.
Zoals veel webwinkels hanteert Steam een systeem van tags. Deze korte omschrijvingen van de inhoud van een game kunnen helpen om een titel bijvoorbeeld beter vindbaar te maken voor een speler die hem misschien leuk vindt. Ook maken ze soms wat beter duidelijk wat je kunt verwachten van een titel die je aan het bekijken bent.
Wie op dit moment de Steam-pagina van Hogwarts Legacy bezoekt en de tags bekijkt vindt geen bijzonder gekke dingen. Maar in de afgelopen paar dagen is de game getagd geweest met onder andere Psychological Horror, NSFW, World War II, Capitalism, Villain Protagonist (wat inhoudt dat je speelt als de schurk), Transphobic en Transphobia (via Gamesradar). Deze lijken te zijn toegevoegd door gebruikers die vinden dat er te weinig aandacht is voor de rol van J.K. Rowling in het bedenken van de Harry Potter-wereld.

Waarom krijgt Hogwarts Legacy deze Steam tags?

Want hoewel Rowling niet direct betrokken is bij Hogwarts Legacy, profiteert de schrijfster wel van positieve aandacht voor en verkochte exemplaren van de game. Gelet op transfobische uitspraken van Rowling en schadelijke stereotyperingen die te vinden zijn in haar boeken, vinden sommige mensen dat het consumeren van Harry Potter-media uiteindelijk vooral negatieve effecten heeft. Er zijn ook al oproepen geweest om Hogwarts Legacy te boycotten.
Dat er ineens acties zijn om Hogwarts Legacy via de tags in een kwaad daglicht te zetten heeft waarschijnlijk te maken met de aankomende release van de game. Hij verschijnt namelijk op 10 februari voor PS5, Xbox Series X en Steam. Tegen die tijd zullen we waarschijnlijk ook hier en daar review bombing gaan zien.