Hogwarts Legacy moet fans teleurstellen

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 12:30
hogwarts legacyf1673674949
Veel mensen kijken bijzonder veel uit naar Hogwarts Legacy. De game lijkt één van de meest succesvolle games van het begin van dit jaar te worden. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn: een gewilde feature ontbreekt in de game.
Het ziet er naar uit dat Hogwarts Legacy flink gaat verkopen, ondanks de nodige controverse. Op Steam stond de game meer dan een maand voor release al in de top 5 van best verkopende software. Er zijn zelfs mensen die van plan zijn om op meerdere platformen te spelen, maar daar heeft Warner Bros. Games een teleurstellende update over.
Je kunt namelijk geen progressie delen tussen twee versies van de game. Cross-saves zijn ook niet bijzonder gebruikelijk, maar ze komen bij multiplatform games wel eens voor. Dat geeft de mogelijkheid om dezelfde save te spelen op verschillende platforms, afhankelijk van waar je bent en welke systemen je tot je beschikking hebt.

Geen cross-saves voor Hogwarts Legacy

Een fan die Hogwarst Legacy op zowel PC als PS5 had gekocht wilde graag weten of er een cross-save optie was. Maar het officiële Warner Bros. Games Support Twitter-account laat weten dat opgeslagen data altijd gebonden is aan het platform waarop deze data gemaakt is. Wel kun je beide versies linken om op beide platformen beloningen te ontvangen.
De game pre-orderen voor meerdere platformen kan dus wel, maar het heeft geen zin als het je bedoeling is om bijvoorbeeld de game thuis op console te spelen en onderweg door te gaan op Steam Deck. Je zult dus van tevoren goed moeten nadenken met welke versie je op 10 februari aan de slag gaat. Op die datum verschijnt Hogwarts Legacy voor PS5, Xbox Series X en PC, terwijl versies voor last-gen consoles en Switch later volgen.