Hoe werken de account-sharing regels op Amazon Prime Video?

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 9:00
prime videof1658226514
Veel Netflix-abonnees delen hun account, zodat ze flink kunnen besparen op de maandelijkse kosten. De streamingdienst gaat daar nu alleen maatregelen tegen nemen. Maar hoe zit het met account-sharing op Amazon Prime Video?
Je kan door de hoeveelheid streamingdiensten tegenwoordig bijna niet meer het bos zien. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel abonnees besluiten om hun abonnement te delen met vrienden of familie, inclusief de maandelijkse kosten. De streamingdiensten lopen daardoor alleen enorm veel inkomsten mis. Netflix heeft daarom besloten om maatregelen te nemen tegen account-sharing.
Als er alleen één schaap over de dam is in streamingland, dan volgt de rest snel. Zo is HBO Max begonnen met het verwijderen van haar eigen content en Disney+ en Netflix lijken nu hetzelfde te doen. Dus hoe zit het met de regels omtrent account-sharing bij concurrent Amazon Prime Video?

Deel je Prime Video-account

Net zoals veel andere streamingdiensten is het officieel niet toegestaan om je Amazon Prime Video-account buiten de deur te delen. Het Amerikaanse bedrijf moedigt juist aan om je account te delen met andere mensen in hetzelfde huishouden. Je kan ook meerdere profielen aanmaken, zodat je algoritme niet aangetast wordt. Maar het is eigenlijk niet de bedoeling dat je de streamingdienst deelt met vrienden die ergens anders wonen.
De streamingdienst neemt alleen geen maatregelen tegen account-delers op het moment. Voor de kosten hoef je het eigen niet te doen. Amazon Prime Video kost namelijk maar 3 euro per maand in Nederland en daar krijg je ook nog de andere Prime-voordelen bij, zoals geen verzendkosten en gratis games via Prime Gaming.