Volg de Nederlandse kwartfinale op het ABN Amro toernooi vandaag live!

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 9:30
tennis hard courtf1676535734
Het is tijd voor een Double Dutch Delight vandaag op het ABN Amro toernooi. Grijs Brouwer en Tallon Griekspoor nemen het namelijk tegen elkaar op. Zo kan je de Nederlandse kwartfinale vandaag live volgen.
Terwijl de ogen normaal gericht zijn op Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven, zijn het op het ABN Amro-toernooi de andere twee Nederlanders die juist hoge ogen gooien. Van Rijthoven bleef al in de round of 32 steken, terwijl Van de Zandschulp gisteren kansloos ten onder ging tegen Daniil Medvedev in 6-2, 6-2.
Het zou ook geen makkelijke wedstrijd worden voor Van de Zandschulp. De Rus staat namelijk als zesde geplaatst voor het toernooi en hij stond tot voor kort nog op nummer één op de ATP Rankings.
Gijs Brouwer wist ondertussen wel voor een stunt te zorgen. De 26-jarige tennisser kwam tegenover de wereldtopper Holger Rune te staan, die als vierde geplaatst was. Brouwer wist de eerste set naar zich toe te trekken en kwam ook twee breaks voor te staan in de tweede set, voordat Rune geblesseerd opgaf.

Nederlandse kwartfinale in Rotterdam

Door de overwinning van Brouwer staat er vandaag een oranje affiche op het programma. In de kwartfinale staat hij namelijk tegenover Tallon Griekspoor, de andere Nederlander die voor een stunt wist te zorgen. Griekspoor won woensdag namelijk al in drie sets van de Duitser Alexander Zverev.
Als je niks wil missen van de Nederlandse kwartfinale, dan moet je om 20:50 Nederlandse tijd inschakelen op Ziggo Sport op je televisie of via Ziggo GO. Dan gaat de spannende wedstrijd van start!