Westworld wordt verwijderd van HBO Max

News
woensdag, 14 december 2022 om 15:30
westworld trailer voor het tweede seizoen onthuld 129055 1f1670932791
Het populaire scifi-drama Westworld zal uit de streamingbibliotheek van HBO Max worden gehaald na de recente annulering van de show. Dat is opvallend, omdat de serie van HBO zelf is.
Volgens Deadline is WarnerMedia van plan om alle vier de seizoenen van Westworld te verwijderen, samen met Joss Whedons’s The Nevers. Beide shows zullen waarschijnlijk in de toekomst weer opduiken op andere bedrijfsplatforms.

Bezuinigingen

Westworld is de nieuwste serie die HBO Max verlaat middenin een reeks bezuinigen van Warner Bros Discovery. Het bedrijf gaat zijn financiële eindejaardevaluatie tegemoet. De met een emmy bekroonde serie voegt zich bij tal van andere titels die de afgelopen maanden van HBO Max zijn verwijderd, omdat Warner Bros Discovery op zoek was naar kostenbesparingen en besparingen op resterende uitbetalingen.

Minder views

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer Westworld van HBO Max gehaald wordt. Maar het nieuws over de verwijdering komt iets langer dan een maand nadat de serie door HBO is geannuleerd. De eerste twee seizoenen waren populair en wisten miljoenen views te behalen maar volgens de cijfers van Nielsen begonnen die views in het derde en vierde seizoen af te nemen.
Westworld ging in 2016 in premiere. De serie speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch western-themapark dat volledig wordt bevolkt door androïden. Deze komen tegemoet aan de wensen van de goed betalende bezoekers die “gasten” worden genoemd. De gasten kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst te hebben voor de inwoners.
Het park kent ongeveer tweeduizend verschillende inwoners, die elk hun eigen verhaallijnen spelen waar de gasten op aan kunnen sluiten. Het gaat alleen verkeerd wanneer een aantal androïden een bewustzijn krijgen en zich gaan verzetten tegen hun lot.

Populair Nieuws