Een berg aan The Lord of the Rings games komen eraan

News
donderdag, 16 februari 2023 om 19:30
the lord of the ringsf1632130763
Fans van The Lord of the Rings hebben iets om naar uit te kijken. Embracer Group heeft namelijk bekendgemaakt dat er maar liefst vijf The Lord of the Rings games in de maak zijn, die in de komende jaren moeten uitkomen.
De Embracer Group is de laatste jaren druk bezig geweest om grote franchises aan zich te binden. Zo heeft het bedrijf vorig jaar Tomb Raider, Deus Ex en Thief overgekocht van Square Enix. Dat niet alleen, de Zweedse gigant heeft ook de rechten voor The Lord of the Rings games in de wacht weten te slepen.
Op het gebied van dat laatste zit de mediagroep niet stil. In een gesprek met aandeelhouders heeft het bedrijf namelijk bevestigd dat er maar liefst vijf The Lord of the Rings games in de maak zijn. Die titel zijn ook allemaal gepland om uit te komen voor 31 december 2024, dus we hoeven er ook niet meer enorm lang op te wachten. Dat meldt EmbracerInvestor op Twitter.
Hoewel dat het plan is, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat de games worden uitgesteld. Dat hebben wij bijvoorbeeld al meermaals gezien met The Lord of the Rings: Gollum. Die game stond gepland om in 2021 uit te komen, maar is recent nóg een keer uitgesteld door Daedalic Entertainment.

Welke LotR games komen eraan?

Wat de Embracer Group precies allemaal in petto heeft voor The Lord of the Rings-fans, dat is nog niet bekend. Het komt in ieder geval wel op een goed moment, aangezien de franchise weer in de spotlight is gezet - of dat in negatieve of positieve zin is laten we in het midden - door Rings of Power van Amazon Prime Video.

Populair Nieuws