Hiervoor gebruikt Viaplay de F1 radiorechten

News
donderdag, 02 maart 2023 om 18:00
f1viaplayf1641918326
Onlangs werd bekend dat Viaplay de radiorechten van de Formule 1 in handen heeft. De vraag was alleen wat de dienst daarmee van plan was. Nu is bekend waar Viaplay audio-uitzendingen van de Formule 1 laat horen.
De radiorechten van de Formule 1 zijn in handen van Viaplay. Dat leek voor velen puur een manier om Olav Mol in de weg te zitten, aangezien hij vorig jaar nog zijn eigen commentaar leverde bij de races via Grand Prix Radio. Dat werd door veel kijkers beluisterd in plaats van het commentaar van Viaplay, dat veel fans niet konden waarderen.
Maar Viaplay heeft wel degelijk plannen om daadwerkelijk gebruik te maken van de radiorechten. Het bedrijf gaat namelijk het commentaar van Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg uitzenden bij verschillende liveblogs van de F1 Grands Prix. Ze zullen te horen zijn bij twee sites van DPG Media, namelijk nu.nl en AD.nl.

Olav Mol commentaar ook nog te horen

Met deze nieuwe deal is het commentaar van Viaplay nu te horen op Viaplay zelf, bij F1 TV Pro en bij twee liveblogs. Maar toch is het nog niet je enige optie voor Nederlands commentaar. Grand Prix Radio gaat namelijk door in België en zal in Nederland nog via de app te beluisteren zijn.
Wie Olav Mol graag wil horen tijdens de race kan daar dus nog voor kiezen. Bij F1 TV Pro zijn overigens ook opties mogelijk behalve het Viaplay commentaar. Daar kun je bijvoorbeeld overschakelen op andere talen, of het commentaar-kanaal helemaal uitzetten.