Zo zet je het Viaplay commentaar in F1 TV Pro uit

Article
dinsdag, 30 april 2024 om 17:00
si202204240699 newsf1651677485
Nederlands commentaar bij F1 TV Pro. is in principe  hetzelfde commentaar als bij Viaplay. Dat commentaar kan allen nog wel eens op kritiek rekenen. Gelukkig kun je het commentaar veranderen, maar hoe?
Wie dit seizoen F1 TV Pro gebruikt om de Formule 1 te volgen, lijkt het misschien te moeten doen met het commentaar van Viaplay. Toen Viaplay de rechten net had, was er even geen Nederlands commentaar bij F1 TV Pro, maar dat werd in de loop van 2022 toegevoegd. Het viel bij sommige kijkers alleen wat rauw op hun dak, omdat het het weinig geliefde commentaar van Viaplay is. Ook nu is dat onveranderd en met nog eens vijf jaar Viaplay in het verschiet is het wel handig om te weten hoe je het commentaar naar wens kan aanpassen.
Red Bull Racing Official Team Softshell Image
Red Bull Racing Official Team Softshell
EUR69.95
Op voorraad
Koop op bol.

Hoe krijg je ander commentaar bij F1 TV Pro?

Gelukkig is het best makkelijk om het commentaar te veranderen. Je hoeft maar op een paar knopjes te drukken en je hebt zo weer een andere commentaar-track te pakken. Op die manier kun je overschakelen naar bijvoorbeeld een Engelse stream.
De eenvoudigste manier is om aan de rechterzijde van je streamvenster te kiezen voor de live-optie, te herkennen aan een icoontje dat er uit ziet als een cirkel met een stip. Via deze stream krijg je Engelstalig commentaar van het team van F1 TV zelf.
Door tevens aan rechterkant van je scherm de optie van de internationale feed te kiezen kun je nog meer commentaarstreams vinden. Zo kun je bijvoorbeeld weer terugschakelen naar Nederlands, of de Engelstalige stream van de Britse aanbieder Sky Sports. Als er een andere taal is die je goed kunt verstaan kun je hem daar ook vinden. Je kunt de andere talen vinden door op het tandwieltje te drukken, waarmee je de verschillende opties te zien krijgt.

F1 TV commentaar kan ook helemaal uit

Een andere optie die je kunt vinden bij de internationale feed is een audiotrack genaamd “FX”. Met deze krijg je de geluiden van de race door, zonder gestoord te worden door commentaar. Handig als je bijvoorbeeld helemaal niet van commentaar houdt.
Een andere mogelijkheid die je zo hebt is om bijvoorbeeld het bij velen geliefde commentaar van Olav Mol en Jack Plooij weer terug te krijgen. Ze zijn namelijk te horen via Grand Prix Radio. Je moet het even gelijk proberen te krijgen met je videostream, maar het geeft weer extra mogelijkheid voor commentaar om naar te luisteren.

Populair Nieuws