Hideo Kojima wil ook na zijn dood games blijven ontwikkelen

News
donderdag, 29 december 2022 om 13:30
kojimahideo spotify38 re 1f1661339988
De legacy van Hideo Kojima zal waarschijnlijk nooit vergeten worden, maar de legendarische ontwikkelaar is sowieso nog lang niet van plan om te stoppen. Kojima stelt dat hij na zijn dood ook nog games zal blijven maken.
Sinds zijn vertrek bij Konami is Hideo Kojima helemaal los aan het gaan met zijn eigen ideeën. Zo hebben we natuurlijk al Death Stranding gehad, maar naast een sequel werkt de ontwikkelaar ook aan een game voor Microsoft. En dat project lijkt ook een speciale te gaan worden, aangezien veel uitgevers hem voor gek verklaarden.
We zullen ook nog lang kunnen blijven genieten van de hersenspinsels van de Japanse ontwikkelaar. In gesprek met IGN werd Kojima namelijk gevraagd wat voor gedachtegoed hij achter wil laten bij Kojima Productions over 50 to 100 jaar.

“Ik zal blijven leiden zolang ik er ben, en het enige wat voor mij telt is dat onze wortels wat betreft het ontwikkelen van games intact blijven. Maar weet je, ik word waarschijnlijk een AI en blijf in de buurt. Je moet op veel verschillende manieren gestimuleerd worden als je nieuwe dingen wil blijven creëren, dus ik denk dat ik zal blijven samenwerken met anderen en nieuwe dingen tot me zal nemen, zelfs als ik een AI ben."

Droom van Kojima wordt werkelijkheid

Naast het maken van games heeft Kojima al eerder uitgesproken dat één van zijn grote wensen het maken van een film is. Die wens lijkt werkelijkheid te gaan worden, want er is groen licht gegeven voor een film van Death Stranding.
De regisseur en schrijvers voor de film zijn nog niet bekend, maar Kojima Productions helpt mee aan de film. Kojima zelf zal dus waarschijnlijk veel invloed hebben op het eindresultaat.