De 5 beste Netflix Originals films 2022

Article
donderdag, 29 december 2022 om 13:00
netflixf1671701243
Hoewel Netflix dit jaar veel te verduren heeft gehad, van het verlies van een kwart miljoen abonnees tot de lancering van Netflix Basic, heeft Netflix ons ook weer wat goede Netflix Original films gegeven. Hieronder een lijstje met de top 5.

5. Hustle

Adam Sandler die we kennen van veel komediefilms waagt zich nu in een andere rol dan hij normaal speelt. Hij speelt de rol van NBA-scout Stanley Sugerman, die op jacht is naar ’s werelds volgende NBA-superster. Terwijl hij in Spanje is, is Stanley gebiologeerd door Point Guard Bo Cruz. Hij overtuigt hem ervan om naar de Verenigde Staten te vliegen en om deel te nemen aan de processen en de daaropvolgende NBA Draft.

4. Pinocchio

Guillermo Toro’s Pinocchio, die in première ging op het London Film Festival, is de tweede remake van de film in slechts drie maanden tijd. Hoe het verhaal gaat is onder iedereen wel bekend: Gepetto maakt een houten pop die hij als zijn zoon beschouwt en de pop komt tot leven. Deze versie van de film is een stop-motion animatie.

3. White Noise

Noah’s Baumbach’s White Noise, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1985 van auteur Don DeLillo, is 30 december te zien op Netflix. In de film zien we Adam Driver, Greta Gerwig en Don Cheadle. De duistere satire volgt onderweg het verhaal van Jack Gladney, zijn vrouw Babette en hun vier kinderen uit verschillende relaties.

2. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Daniel Craig keert terug in Knives Out en speelt de rol van rechercheur Benoit Blanc. De film is de tweede editie van de pittige moordmysterie. Het verhaal speelt zich af op het Griekse eiland van techmagnaat Miles Bron (Edward Norton), waar een moord wordt gepleegd en Blanc kwaad opzet vermoedt.

1. All Quiet on the Western Front

Er zijn in de loop der jaren verschillende verfilmingen van de roman All Quiet on the Western Front van Erich Maria Remarque geweest, maar geen enkele illustreert de werkelijkheid van de oorlog zoals de versie uit 2022 van Edward Berger. De remake legt de Eerste Wereldoorlog vast in al zijn helse barbaarsheid, terwijl een groep van vier Duitse soldaten, allemaal onder de dienstplicht, zich bij de Duitse leger voegt in de hoop op een soort patriottisch ideaal te realiseren. Zodra de vier de frontline bereiken, begint de grimmige realiteit van de strijd pas echt.