Nederlands talent Van Rijthoven krijgt wildcard voor Wimbledon

News
dinsdag, 14 juni 2022 om 16:30
pexels pixabay 209977f1655206475
Dinsdag was een mooie dag voor toptalent Tim van Rijthoven. Hij heeft namelijk een wildcard ontvangen van de organisatie van het Wimbledon, dat heeft het AD bevestigd. Dit betekent dat de winnaar van het ATP-toernooi van Rosmalen mee mag doen aan het Grand Slam-toernooi.
Het is voor het eerst dat de Nederlander mee mag doen aan een hoofdtoernooi van een Grand Slam, hij is er zelf erg over te spreken en uit zijn blijdschap tegenover het AD. "Het is echt fantastisch. Ongelooflijk, eigenlijk. Niet te beschrijven."
Nadat Van Rijthoven vorige week speelde in het toernooi van Rosmalen zit hij op een roze wolk. Hij versloeg in het toernooi niet de minste namen, onder andere Taylor Fritz, Félix Auger-Aliassime en Daniil Medvedev - de nummers drie, twee en één van de plaatsingslijst - werden door de Nederlander verslagen. Een zeer knap staaltje werk wat Van Rijthoven neer heeft gezet.
Na de finale van het toernooi, was Van Rijthoven er al van op de hoogte dat hij kans zou maken op de wildcard. Richard Krajicek heeft de organisatie van Wimbledon een aanbeveling gedaan om de Nederlander toe te laten op het toernooi. Nu heeft hij de wildcard dan ook definitief te pakken en mag hij mee gaan doen aan het derde Grand Slam-toernooi dit jaar. Eerder werden al de Australian Open en Roland Garros gehouden.

Een kinderdroom die uitkomt

Van Rijthoven laat weten dat hij hoopt tegen Novak Djokovic te mogen spelen. Djokovic is dan ook de titelwinnaar van de vorige editie van Wimbledon. Van Rijthoven zegt als kind al te hebben gedroomd om op het heilige gras van Wimbledon te mogen spelen tegen de wereldtop. "Daarom zou het prachtig zijn om tegen Novak Djokovic te loten in de eerste ronde."
Van Rijthoven zit alleen niet stil. Nadat hij de wildcard voor het Wimbledon te pakken had maakte hij bekend dat hij nog een wildcard wil bemachtigen. Hij wil met de volgende wildcard ervoor zorgen dat hij kan deelnemen aan Eastbourne of Mallorca. Het Wimbledon toernooi begint dit jaar op 27 juni.