Wanneer staat Van Rijthoven weer op een toernooi?

Article
zaterdag, 09 juli 2022 om 17:00
pexels pixabay 209977f1655206475
Onlangs keek Nederland in spanning toe hoe het Tim van Rijthoven verging op Wimbledon. Het is al niet niks om op dat toernooi te staan en hij schopte het vervolgens ook best ver, tot hij verloor van Djokovic. Dat is natuurlijk jammer, maar Van Rijthoven staat al snel weer op een toernooi!
Wie dacht dat het na Wimbledon weer een tijdje gedaan zou zijn met wedstrijden van Van Rijthoven heeft het mis. Enigszins onverwacht staat hij zelfs al heel snel weer op het gras in een belangrijk toernooi. Van Rijthoven is namelijk in het hoofdschema van het toernooi van Newport terechtgekomen.
Dat toernooi begint al snel, namelijk op maandag. Van Rijthoven stond in eerste instantie in reserve. Maar nadat de Amerikaanse speler Jenson Brooksby zich afmeldde, kon Van Rijthoven meteen doorstromen naar het hoofdschema.
tennis 2891306f1656410103

Veel op het spel in Newport

Newport is overigens niet onbelangrijk voor Van Rijthoven. Als hij mee wil doen aan de US Open zal hij nog de nodige punten moeten verdienen in aankomende toernooien. Newport is in dat opzicht meteen een goede kans.
Als Van Rijthoven in de komende periode zo sterk blijft presteren als op Wimbledon zou hij zomaar kans kunnen maken op een deelname aan de US Open. Dit toernooi begint op 29 augustus. We weten dus snel genoeg of we Van Rijthoven daar kunnen zien.
tennis g55bb6a8a9 1920f1656409988

Waar kun je het tennistoernooi van Newport kijken?

Bij Wimbledon hadden we behoorlijke keuze als we het toernooi wilden zien. Het werd uitgezonden door Ziggo, Eurosport en Discovery+. Nu is dat natuurlijk wel een Grand Slam, terwijl Newport ‘maar’ een ATP 250 toernooi is.
Het lijkt dan ook lastig te worden om Newport te volgen. Ziggo heeft rechten voor ATP 250 maar opteert maandag voor een ander toernooi (Nordea Open). Eerlijk is eerlijk: er zijn veel tennistoernooien, dus het is niet zo gek als niet alles op tv kan komen.
Mocht Van Rijthoven op Newport en de toernooien daarna succes boeken, dan kan het zijn dat hij in de US Open speelt. In dat geval zul je hem zeker weer kunnen volgen op tv. Dat zal op veel van dezelfde plekken als Wimbledon zijn.