Nieuwe PlayStation-game verkoopt zeer goed op Steam

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 10:30
helldivers 2f1707469282
Sony brengt steeds meer PlayStation-games naar PC. Mits er geen grove technische problemen zijn, worden ze daar meestal goed ontvangen en verkopen ze prima. Maar een nieuwe game verkoopt uitzonderlijk goed op Steam.
Helldivers 2 is deze week verschenen op PS5 en PC en verkoopt meteen goed. Op Steam staat de game zelfs bovenaan de lijst van games die op dit moment het best verkopen. Populaire titels als Palworld en Modern Warfare 3 zijn ingehaald.
Het zijn vrij uitzonderlijke cijfers voor een PlayStation-game op PC. Op dit moment verkoopt Helldivers 2 bijvoorbeeld zelfs sneller dan God of War toen die net op PC beschikbaar was. Ook heeft de game een hogere piek van gelijktijdige spelers dan elke andere PC-versie van een PlayStation-game.
Een verklaring daarvoor is niet heel moeilijk te vinden. Omdat Helldivers 2 onderdeel is van Sony’s live-service strategie, komt hij tegelijk naar PC en PS5. Andere PC-ports verschijnen maanden of jaren later pas, waardoor een groot deel van de geïnteresseerden de game al op PlayStation heeft gekocht.

Wat voor game is Helldivers 2?

Helldivers 2 is een nieuwe third-person shooter van PlayStation. Het dient als opvolger van een game die in 2015 verscheen voor de PS4, PS Vita en PC. Je speelt de game in co-op, maar je moet wel uitkijken: friendly fire is namelijk een groot onderdeel van de game.