Alonso: "Ferrari was niet Hamiltons jeugddroom twee maanden geleden"

News
maandag, 12 februari 2024 om 13:30
lewis hamilton max verstappen fernando alonso gp australie 2023f1707738348
Volgens Lewis Hamilton komt er een jeugddroom voor hem uit met de overstap naar Ferrari. Maar volgens Fernando Alonso had de zevenvoudig wereldkampioen twee maanden geleden nog een andere droom.
De Formule 1-wereld was geschokt toen er eerst geruchten opdoken en Lewis Hamilton later op de dag officieel aankondigde vanaf 2025 voor Ferrari te rijden. Velen hadden immers verwacht dat de zevenvoudig wereldkampioen nooit Mercedes zou verlaten, omdat hij diepe banden had met het team.
In een verklaring op social media gaf Hamilton later aan dat hij al sinds jongs af aan droomde om voor Ferrari te rijden en dat die droom dus nu eindelijk in vervulling gaat. Maar Fernando Alonso plaatst daar vraagtekens bij in gesprek met Motorsport.com.

“Het was 12 maanden geleden toch niet zijn kinderdroom? Of twee maanden geleden, denk ik. Het was een andere droom.”

Tips voor Hamilton

Alonso heeft ook meteen een aantal tips voor Hamilton om te slagen bij Ferrari. De Spanjaard heeft tussen 2010 en 2014 voor Ferrari gereden, waar de coureur de auto wist te slepen naar posities waar hij niet behoorde. Ferrari is een ‘speciaal team’ volgens Alonso, waar één ding het belangrijkste is: winnen.
De Aston Martin-coureur ziet dat ook wel gebeuren met Hamilton achter het stuur. Volgens hem heeft Ferrari al een auto die in staat is om Red Bull Racing uit te dagen en ‘misschien kan Lewis net dat beetje extra brengen om te vechten voor het kampioenschap’.