Heavy Rain-studio Quantic Dream overgenomen

News
woensdag, 31 augustus 2022 om 15:30
quantic dream games worden in de toekomst weer multiplatform 145911 4
Het is een jaar met veel overnames in de game-industrie. De grote deal is natuurlijk de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft, maar er worden ook veel andere studio’s overgenomen. Zo heeft NetEase Quantic Dream overgenomen.
Het Chinese bedrijf NetEase wordt eigenaar van Quantic Dream. Een aantal jaren geleden investeerde NetEease al in de ontwikkelaar, bekend van Heavy Rain en Detroit: Become Human. Ook gingen er al eerder geruchten dat NetEase interesse had in een overname van de studio.
Volgens eerdere geruchten zocht Quantic Dream al sinds de release van Detroit: Become Humanon naar een bedrijf dat de studio wilde overnemen. Veel interesse was er alleen niet. NetEase zou ineens interesse hebben getoond toen een game die Quantic Dream aan veel partijen voorlegde veranderde in Star Wars Eclipse.
Dat hele verhaal is nu niet bevestigd, maar er lijkt dus veel van waar te zijn geweest. Het gevolg is dat NetEase nu haar eerste europese ontwikkelaar in handen heeft. Het bedrijf is al langer bezig met een grote uitbreiding in de game-industrie, waarvoor het bijvoorbeeld ook Grasshopper Manufacture heeft overgenomen en geregeld samenwerkt met Activision Blizzard.

Wat is NetEase van plan met Quantic Dream?

NetEase geeft aan dat Quantic Dream creatief onafhankelijk blijft. We hoeven dus geen grote verandering te verwachten voor de aankomde games Under the Waves en Star Wars Eclipse. Overigens zijn er veel geruchten dat de ontwikkeling van die laatste stroef loopt en dat we de game pas over vele jaren gaan zien, iets wat Quantic Dream ontkent.