Quantic Dream ontkent Star Wars Eclipse uitstel

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 10:30
fgnyjjgwyayjgshf1639099516
Bij The Game Awards 2022 werd een nieuwe Star Wars-game van Quantic Dream aangekondigd. Al snel daarna kwamen er allerlei berichten naar buiten over een moeizame ontwikkeling. Quantic Dream ontkent nu dat de game vertraagd is.
De aankondigingstrailer van Star Wars Eclipse gooide hoge ogen, maar het duurde daarna niet lang voor er ook slecht nieuws binnenkwam. Insider Tom Henderson beweerde bijvoorbeeld dat de game pas net in ontwikkeling was en nog lang niet uit ging komen. Ook zou Quantic Dream moeite hebben om voldoende mensen aan te nemen voor het project.
Maar Quantic Dream is het niet eens met de berichtgeving. Tegenover PlayStation Lifestyle laat de studio weten dat er geen sprake is van uitstel. Bovendien zou ook het aannemen van ontwikkelaars prima gaan:
De studio laat bovendien weten dat het openstaan van vacatures niet betekent dat het geen medewerkers kan vinden. Quantic Dream blijft zoeken naar personeel voor zowel Star Wars Eclipse als haar andere projecten.

Komt Star Wars Eclipse dan toch snel uit?

Hoewel Quantic Dream ontkent dat de game niet is uitgesteld, betekent dat niet per se dat de game dan toch snel uitkomt. Helemaal omdat de studio zich beroept op het feit dat er nooit een datum is aangekondigd. Uiteraard kan de game dan technisch gezien niet uitgesteld worden, maar dan kan het nog steeds lang duren voor hij uit is.