‘NetEase gaat Star Wars Eclipse-ontwikkelaar Quantic Dream kopen’

News
donderdag, 31 maart 2022 om 13:15
fgnyjjgwyayjgshf1639099516
De ontwikkelaar Quantic Dream wordt mogelijk overgenomen. Het Chinese internetbedrijf NetEase zou interesse hebben om het bedrijf te kopen. Star Wars Eclipse zou een belangrijke reden zijn dat deze besprekingen tot stand zijn gekomen.
Volgens exPuter is Quantic Dream in gesprek met NetEase voor een eventuele overname. NetEase heeft al eerder game-ontwikkelaars overgenomen, zoals No More Heroes-maker Grasshopper Manufacture. Ook investeerde het bedrijf in 2019 al in Quantic Dream.
Quantic Dream had tot 2018 een deal met Sony. Deze eindigde met de release van Detroit: Become Human en sindsdien zou Quantic Dream al op zoek zijn naar een partij die de studio wil overnemen. Tot dusver was de zoektocht geen succes. Herhaalde beschuldigingen van een slechte werkcultuur zullen daarbij niet geholpen hebben.
De studio zou geregeld ‘Project Karma’ hebben gepitcht aan bedrijven die de studio konden overnemen. Dat project was een ruimte-game die nu is veranderd in Star Wars Eclipse. Die verandering zou een grote reden zijn dat NetEase genoeg vertrouwen in de studio heeft om een overname te overwegen.

Wat is Star Wars Eclipse?

Op het moment werkt Quantic Dream aan een nieuwe Star Wars-titel. Deze is nog vroeg in ontwikkeling en we weten er nog weinig over, behalve dat het waarschijnlijk nog een tijd gaat duren voor hij uitkomt.. De game speelt zich af in het High Republic-tijdperk van de franchise.
Ondanks dat Star Wars Eclipse blijkbaar positief wordt bekeken door NetEase, is nog niet duidelijk of de overname inderdaad doorgaat. Mocht dat gebeuren, dan zal NetEase ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van de game.

Populair Nieuws