HBO's The Last of Us nu al voorbijgestreefd in populariteit

News
zondag, 29 januari 2023 om 12:00
hbo maxf1650354911
The Last of Us lanceerde de laatste weken en werd een groot succes voor HBO. Maar er is nu al een serie die nóg populairder is. Maar dat is misschien wel om de heel verkeerde redenen.
Het kan niet op voor HBO op het moment. Terwijl de ene na de andere serie onverwacht gecancelled wordt, scoort het entertainmentbedrijf in het nieuwe jaar hit na hit. We zijn inmiddels toe aan de derde aflevering in de enorme hitserie The Last of Us, een serie die al vanaf de lancering enorm goede reviews krijgt en enorm populair is. Nog voor de derde episode te zien is, is al bekendgemaakt dat de serie een tweede seizoen krijgt.
Ondanks dat enorme succes is de serie nu al niet meer de populairste serie op HBO Max en dat is toch wel bijzonder. De serie die nu al populairder is, werd namelijk bij de lancering door critici en kijkers met de grond gelijk gemaakt. We hebben het natuurlijk over de animatie-serie Velma, waarin de sidekick uit de originele Scooby Doo tekenserie centraal staat.
Velma kreeg bakken met kritiek omdat de makers besloten van het originele verhaal van Scooby Doo af te wijken en door Velma lesbisch te maken. Ondanks die kritiek heeft de serie toch de aandacht weten te trekken, want volgens een analyse van Parrot Analytics is Velma momenteel nummer twee op de lijst van meest gewilde series op streaming-diensten, net achter Wednesday, die op Netflix te zien is. Dat maakt Velma ook meteen de meest bekeken animatie-serie van dit moment en dus nog meer bekeken dan The Last of Us!

Velma is HBO's populairste animatieserie ooit

Velma is daarmee een onverwachte hit voor HBO, maar misschien wel om de heel verkeerde redenen. In dit geval geldt dat slechte reclame ook wel degelijk reclame is: iedereen wil blijkbaar zien wat er nou zo slecht is aan de serie. Ondanks alle kritiek heeft de serie in de openingsweek van Velma een record opgeleverd voor HBO: het is de meest bekeken animatieserie op de eerste dag na lancering ooit, zoals de bedenker en de stem van Velma, Mindy Kaling in een tweet bevestigde.

Velma is sinds 12 januari te zien op HBO Max, ook bij ons in Nederland en beslaat nu zes afleveringen van elk 23 minuten, waarin het 'origins' verhaal van Velma te zien is, en toont haar jonge jaren, waarin ze als tiener beschulidigd wordt van de moord op een klasgenoot en 24 uur de tijd heeft om de echte moordenaar te vinden.
Velma heeft een rating van 16+.