HBO Max is klaar met films en series annuleren

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 10:00
hbo max 1 scaledf1702049380
In het afgelopen jaar leek veel content zijn leven niet zeker op HBO Max. Het annuleren van een Batgirl film luidde een periode in waarin veel films en series werden gecanceld en in sommige gevallen zelfs van HBO Max verdwenen. Maar dat laat de dienst dit jaar achter zich.
De fusie van Warner Bros. en Discovery ging gepaard met een bittere pil voor HBO Max. De dienst, waar veel geliefde content van Warner Bros. op stond, verloor grote content. Daarbij hoorde bijvoorbeeld de eerder genoemde Batgirl-film, maar ook bijvoorbeeld Westworld werd eerst geannuleerd om vervolgens ook van HBO Max te verdwijnen.
Dat was allemaal onderdeel van een bezuinigingsstrategie, die het nieuwe leiderschap van Warner Bros. Discovery hoognodig vond. Maar de Chief Financial Officer van het bedrijf, Gunnar Wiedenfels, laat nu weten dat al dat bezuinigen en herstructureren achterblijft in 2022, zo meldt Variety. In 2023 wordt er meer aandacht besteed aan hoe het nu verder moet.

Waarom cancelde HBO Max zoveel series en films?

Al het annuleren reflecteerde volgens Wiedenfels een periode in de entertainmentindustrie waarin teveel werd uitgegeven. Door de nieuwigheid van streaming zouden veel bedrijven teveel hebben uitgegeven aan meer en meer content, die niet bijzonder veel opleverde. Warner Bros. Discovery wil meer aandacht hebben aan wat de content waar geld aan wordt uitgegeven daadwerkelijk oplevert.
Hoe dat eruit gaan zien voor HBO Max weten we als het goed is binnen een half jaar. Het plan is namelijk om HBO Max en Discovery+ samen te nemen in één streamingdienst, die in het voorjaar of de zomer van 2023 moet lanceren. We merken dus mogelijk al over een paar maanden hoe Warner Bros. Discovery voortaan met streamingcontent om wil gaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties