Krijgt Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin een vervolg?

News
zondag, 29 januari 2023 om 11:30
ar14qs1f1647953779
Het is alweer bijna een jaar geleden sinds Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin verscheen. Liefhebbers vragen zich misschien wel af: komt er een vervolg? Producent Tetsuya Nomura geeft antwoord op die vraag.
Eerder deze week werd de release van de laatste DLC van Stranger of Paradise gevierd. Tijdens de livestream besprak producent Tetsuya Nomura ook de mogelijkheid van een sequel:
‘’Toen Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin uitkwam was er veel negativiteit, vooral online, maar ik ben blij te kunnen zeggen dat iedereen die naar deze livestream kijkt van Jack en zijn vrienden is gaan houden. Zo veel zelfs dat sommigen graag een vervolg zouden zien. Als je wilt dat dat gebeurt, dan zou het zeker helpen als één kijker dit nieuws verspreidt naar tien andere mensen. Als mond-tot-mondreclame over de game zich verspreidt door de voltooiing van de DLC, wat bewijst dat dit een titel is die echt bij iedereen resoneert, kan er een tijd komen dat we elkaar weer kunnen ontmoeten.’’
Nomura staat dus open voor een vervolg, maar het klinkt dat de game nog niet vaak genoeg verkocht is om een sequel mogelijk te maken.

Waar gaat Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin over?

Stranger of Paradise is zowel een alternatieve vertelling van het verhaal van de eerste Final Fantasy als een origin verhaal van Garland, de grote slechterik uit Final Fantasy. In de game speel je als Jack, die samen met Ash en Jed die Chaos willen verslaan. Hoe dichter ze bij Chaos lijken te komen, hoe meer de wanorde in de wereld toeneemt. XGN gaf de game een 7.5.