HBO Max wint veel nieuwe abonnees

News
dinsdag, 08 november 2022 om 10:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Nederland heeft er in 2022 heel wat nieuwe streamingdiensten bij gekregen. Maar hoe succesvol zijn deze diensten? HBO Mas lijkt in ieder geval goed aan te slaan.
Uit de kwartaalcijfers van Warner Bros. Discovery blijkt dat HBO Max en andere diensten van het bedrijf aardig groeit. HBO Max, HBO en Discovery+ zijn samen goed voor zo’n 94,9 abonnees. Dat is een stijging van 2,8 miljoen, wat groter is dan bijvoorbeeld Netflix, dat er ‘maar’ 2,41 miljoen abonnees bij kreeg in het afgelopen kwartaal.
De meeste van deze abonnees zijn waarschijnlijk voor HBO en HBO Max. Hoewel Warner Bros. Discovery dit keer geen onderscheid maakte tussen de drie abonnementsdiensten, bleek uit vorige kwartaalcijfers dat HBO en HBO Max vele malen meer abonees hadden dan Discovery+. In dit kwartaal zal bijvoorbeeld het succes van House of the Dragon flink hebben bijgedragen.
Ondanks het groeiend aantal abonnees draait Warner Bros. Discovery nog wel verlies, al is het dit kwartaal wel minder. Ook de schulden zijn afgenomen, al staan ze nog steeds op een flink 50,4 miljard dollar. Het bedrijf probeerde eerder flink te bezuinigen door bijvoorbeeld Batgirl en Nederlandse originals te schrappen.

HBO Max verdwijnt snel weer

Hoewel HBO Max net nieuw is in Nederland, gaat de streamingdienst ook snel weer weg. Het is de bedoeling dat HBO Max en Discovery+ volgend jaar één streamingdienst worden. Dat zou ergens in de loop van de zomer gebeuren, maar CEO David Zaslav geeft aan dat de voorbereidingen soepel genoeg lopen om het nu in de lente te doen.

Populair Nieuws