HBO Max stopt nu al met Nederlandse Originals

News
maandag, 04 juli 2022 om 15:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max is sinds dit jaar in Nederland en had ook plannen om hier originele series te maken. Maar de stekker wordt daar nu al uit getrokken. Dat is omdat moederbedrijf Warner Bros. Discovery enorm wil besparen.
Variety meldt dat Warner Bros. Discovery maar liefst 3 miljard dollar wil besparen. Een groot slachtoffer daarvan is de originele content voor HBO Max in Europa. In Scandinavië, Nederland, Centraal Europa en Turkije worden geen nieuwe HBO Max Originals meer gemaakt.
Ook wordt sommige content van het platform verwijderd, zodat er ruimte is voor licenties met andere partijen. Desondanks is de Europese markt nog steeds belangrijk voor Warner Bros. Discovery. Dat verklaart het bedrijf tegenover Variety:

Bestaande originals worden afgemaakt

Ondanks dat er geen nieuwe Originals meer worden gemaakt, worden series die al in productie zijn wel afgerond. Naar verwachting zullen we FBoy Island dus gewoon op HBO Max zien verschijnen. Volgens Variety zullen ook series die groen licht hebben gekregen, maar nog niet waren aangekondigd gewoon gemaakt worden, dus wellicht komen er nog wat toekomstige Max Originals uit Nederland.