Brazilië roept Hamilton uit tot ereburger en 'achtvoudig wereldkampioen'

News
dinsdag, 08 november 2022 om 9:30
m290047f1654845639
Dit weekend wordt de GP van Brazilië gehouden. Lewis Hamilton is al in het land, want hij werd door het Huis van Afgevaardigden uitgeroepen tot ereburger én ‘achtvoudig wereldkampioen’.
Lewis Hamilton maakt er geen geheim van dat zijn grote voorbeeld Ayrton Senna is, de legendarische Braziliaanse F1-coureur. Ondertussen is Hamilton weer geliefd in Brazilië, wat ook vorig jaar weer duidelijk werd toen hij met de Braziliaanse vlag op het podium stond in Sao Paulo.
Brazilië is zelfs zo’n fan van Hamilton, dat eerder dit jaar bekend werd gemaakt dat de Britse coureur het ereburgerschap van het land zou krijgen. Maandag was de uitreiking, waarbij Hamilton de bijbehorende onderscheiding in ontvangst mocht nemen.
Arthur Lira, de president van het Huis van Afgevaardigden van Brazilië, sprak tijdens de ceremonie de coureur van Mercedes toe en maakt daarbij een aantal opvallende uitspraken. Volgens Lira is Hamilton vorig jaar namelijk ‘beroofd’ van het kampioenschap en werd hij door de Braziliaan dan ook aangesproken als ‘achtvoudig wereldkampioen’. Dat blijkt uit beelden die zijn gedeeld door het Twitter-kanaal van Metropoles.

Ongelukkige timing

De uitspraken van Lira komen op een opvallend moment. Niet alleen wordt dit weekend de GP van Brazilië gereden en kan het dus voor discussies en erger zorgen onder Braziliaanse fans, maar ook door de ophef die vorige week is ontstaan.
Destijds besloot Max Verstappen en Red Bull Racing om in Mexico niet met het team van Sky Sports F1 te praten. Volgens de Nederlander is de Britse zender namelijk al het hele jaar ‘respectloos’’ en wordt constant de laatste race in Abu Dhabi opgehaald. Verslaggever Ted Kravitz noemde Hamilton ook al ‘beroofd’ en claimde dat Verstappen zijn succes puur aan ontwerper Adrian Newey had te danken.