HBO Max krijgt eerste prijsverhoging

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 9:30
hbo max 1 scaledf1702049380
Het is een beetje een trend dat vrijwel alles duurder wordt. Maar met bijvoorbeeld HBO Max waren we er nog even aan ontsnapt. Maar nu krijgt de streamingdienst dan toch een prijsverhoging.
In de Verenigde Staten gaat de prijs van HBO Max binnenkort omhoog. Op het moment kost de dienst daar 14,99 dollar per maand. Per 11 februari wordt de maandprijs met een dollar verhoogd naar 15,99 per maand (via The Verge).
HBO Max beweert dat het een zet is om de content te verbeteren. Met de extra dollar kan de dienst blijven investeren in “cultuur-definiërende programmering”. Opvallend is alleen dat in de aanloop naar deze prijsverhoging er juist veel content is verdwenen, zodat Amerikaanse klanten op dit moment letterlijk meer voor minder betalen.

Wordt de prijs ook in Nederland verhoogd?

Nederland lijkt de dans nog even te ontspringen wat betreft de prijsverhoging. De streamingdienst is in ons land sowieso aanzienlijk goedkoper (7,99 of 5,99 per maand) en daarbij is er geen prijsverhoging aangekondigd. Het gebeurt alleen wel vaker dat prijsverhogingen van streamingdiensten zich stapsgewijs uitbreiden naar alle regio’s.
De vraag is overigens in hoeverre het van belang is dat HBO Max duurder is. De streamingdienst gaat dit jaar fuseren met Discovery+. Prijzen van beide streamingdiensten zouden een indicatie kunnen zijn van wat er gevraagd wordt voor de nieuwe dienst, maar uiteindelijk weten we dat pas wanneer het zover is.

Populair Nieuws