Verstappen komt dit weekend in actie tijdens de 24 uur van Le Mans

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 10:00
si202203190303 newsf1647865562
Hoewel het Formule 1-seizoen nog niet is begonnen, komt Max Verstappen wel al in actie dit weekend. De Nederlander doet namelijk mee aan de 24 uur van Le Mans!
Racefans die vreemd opkijken van een 24 uur van Le Mans in januari - aangezien het legendarische evenement normaal in juni wordt georganiseerd - het gaat hierbij om de virtuele 24 uur van Le Mans. Max Verstappen is immers een ook een fervent simracer, hoewel hij later nog wel graag wil meedoen aan de echte race. Misschien zelfs samen met Fernando Alonso.
Voor de virtuele 24 uur van Le Mans zit Verstappen deze keer in de auto van Team Redline met startnummer #1. Het team bestaat naast de regerend F1-wereldkampioen uit Luke Browning, Jeffrey Rietveld en Diogo Pinto. Team Redline doet ook met een andere auto mee aan de simrace, waar bekende namen als Felix Rosenqvist en Felipe Drugovich in plaatsnemen.
Overigens trekt het virtuele evenement ook nog andere grote namen aan. Voormalig F1-coureur Romain Grosjean bijvoorbeeld doet mee namens R8G Esport en de Nederlandse W-Series coureur Beitske Visser rijdt voor Mahle Racing Team.

Hoe kan je de 24 uur van Le Mans volgen?

Als je niks wil missen van de virtuele 24 uur van Le Mans, dan kan je vanavond inschakelen om 19:00 voor de livestream op het YouTube-kanaal van TraxionGG. Dan is het namelijk tijd voor de kwalificatie. De race zelf zal beginnen op zaterdag om 14:00 en eindigt dus op dezelfde tijd op zondag.