Krijgt de Formule 1 een nieuw team én een nieuwe motorleverancier?

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 9:30
si202203270391 newsf1648716140
Michael Andretti wil al sinds vorig een intrede maken in de Formule 1 met Andretti Racing, maar stuitte toen op veel weerstand. Nu is de deur op een kiertje gezet, waardoor het erop lijkt dat de motorsport niet alleen een nieuw team erbij krijgt, maar ook een nieuwe motorleverancier!
In februari 2022 kondigde Michael Andretti aan dat hij Andretti Racing wilde registreren voor de Formule 1. Het team zou de financiële zaken op orde hebben, maar toch was er veel weerstand vanuit de andere teams, waardoor het plan toch niet doorging. Andretti sprak zelfs destijds van discriminatie en vond het verbijsterend dat zijn team niet werd toegelaten - ondanks dat het team schijnbaar aan alle eisen voldeed.
Eerder deze week heeft Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, alleen aangekondigd dat er een procedure is gestart om te zoeken naar potentiële nieuwe F1-teams. Andretti heeft er geen gras overheen laten groeien, want de voormalig coureur heeft via Twitter aangekondigd de intrede in de sport te willen maken.
Deze keer heeft Andretti alleen ook een troef in handen. Het team wil namelijk niet alleen meedoen met de Formule 1, het wil dat samen gaan doen met een Amerikaanse motorleverancier: Cadillac.

Een echt Amerikaans F1 team

Momenteel zijn er maar vier motorleveranciers in de Formule 1, met Mercedes, Ferrari, Honda en Renault. Een vijfde optie is dus zeer welkom voor de FIA en Liberty Media. Daarnaast willen de eigenaren van F1 ook al jaren een meer kijkers trekken in de Verenigde Staten. Een Amerikaans team - met de naam van een Amerikaanse racelegende - gebundeld met een Amerikaanse motorleverancier, dat lijkt de droom te zijn voor Liberty Media.
Dat laatste is dan ook waar Andretti op rekent. In een officiële verklaring laat hij weten dat hij er trots op is dat hij General Motors en Cadillac naast zich heeft in de strijd om de Formule 1 te bereiken. Samen willen ze een ‘echt Amerikaans F1-team presenteren aan de F1’.
Het team van Haas is op papier ook Amerikaans, maar maakt gebruik van een Ferrari-motor en ook veel onderdelen van het Italiaanse team. Andretti lijkt er echt een team van te maken dat is ‘born and raised’ in de Verenigde Staten.

Populair Nieuws